15-годишните ще доиграват мача за 5-6 място с Левски

18.04.2022 г.

Отборът на Локомотив НН за 15-годишни момчета ще доиграе в София прекъснатия си мач с Левски, който е за 5-6 място в крайното класиране на държавното първенство за мъже U15. Двубоят бе прекратен след втората четвърт при резултат 3:1 за "сините". Срещата не можа да продължи заради технически проблем на басейна в кв. "Меден рудник" в Бургас. Не се игра и двубоят за 3-4 място във финалния турнир между ЦСКА и Комодор.

Преди това отборите на Черно море, Черноморец, Комодор и ЦСКА стана ясно, че ще определят медалистите в държавното първенство на 15-годишните. На практика финалът събра осемте най-силни отбора от квалификациите – спечелили първо и второ място в четирите предварителни групи. Сега в Бургас съставите оформиха две нови четворки.

В двата квартета триумфираха с по три победи от три мача тимовете на „Черноморец“ и „Черно море“ и си осигуриха място в Суперфинала. След това в решителните двубои за попадане в Топ 4, в които „на кръст“ се срещнаха вторият срещу третия от групите, надделяха ЦСКА и Комодор. Така съставът на Суперфинала при 15-годишните събра варненските Черно море и Комодор, Черноморец от Бургас и ЦСКА от столицата. Във финалната четворка се започва от нулата и ще се играе по системата „всеки срещу всеки“, за да бъде определен новият шампион във възрастта и неговите подгласници.

Резултати: Черноморец – Ботев 26-10, Локомотив НН – Комодор 3-14, КПС Варна – Левски 8-16, Черно море – ЦСКА 25-12, Черноморец – Комодор 15-12, Локомотив НН – Ботев 8-6, КПС Варна – ЦСКА 12-22, Черно море – Левски 17-6, Черноморец – Локомотив НН 13-3, Комодор – Ботев 19-14, КПС Варна – Черно море 7-15, ЦСКА – Левски 9-9.

Класиране

Група Д

Черноморец 9 точки

Комодор 6 точки

Локомотив НН 3 точки

Ботев 0 точки

Група Е

Черно море 9 точки

ЦСКА 4 точки (43-46), повече отбелязани голове

Левски 4 точки (31-34), по-малко отбелязани голове

КПС Варна 0 точки

Черноморец и Черно море категорично спечелиха първите места в двете групи и заслужено грабнаха първите две визи за Суперфинала. Комодор също убедително завърши втори в квартет Е, докато от другата страна ЦСКА и Левски завършиха без победител (9-9), събраха по 4 точки. Оказа се, че имат и равна голова разлика (по минус 3 попадения). В крайна сметка повечето отбелязани голове от ЦСКА – 43 срещу 31 за Левски, класираха „червените“ втори в групата. И ги пратиха срещу Локомотив НН на баража. Докато Левски, останал трети, се изправи срещу Комодор.

В решителните мачове за попълване на Суперфинала ЦСКА се наложи с 13-3 над Локомотив НН. А Комодор и Левски не излъчиха победител 6-6. В последвалото изпълнение на наказателни удари варненци се оказаха по-добри и с общ резултат 10-9 влязоха в Топ 4.

Последва мач само за протокола за 1-2 място на турнира между вече сигурните финалисти Черноморец и Черно море – 9-15, както и двубой за 7-8 място: КПС Варна – Ботев 18-11. Поради технически проблем с басейна няма фиксирани резултати в последните две срещи, които трябваше да оформят класирането. Двубоят Левски – Локомотив НН (за 5-6 място) бе прекъснат при 3-1 за „сините“ след края на втората четвърт и ще бъде доигран в София в удобен момент. Докато мачът за 3-4 място Комодор – ЦСКА не се игра.

Снимка Евгени Ангелов

 
2.172 ms.