Отборите на Локомотив НН прекратяват тренировъчния процес

12.03.2020 г.

Всички отбори на СКВТ Локомотив Никола Нанов прекратяват от 16 март, понеделник, тренировъчния процес, засега до 31 март 2020 г. Прекратява се и обучението по плуване и водна топка за подрастващи. Дейността си Локомотив НН развива на закрития басейн "Диана" в София.Засега тренировки и обучение няма да има до края на месец март, но е възможно прекъсването да продължи и повече в зависимост от ситуацията с корона вируса в страната.

"Взехме решението заедно с треньорите Георги Гаджев и Андрей Сушков - заяви Васил Нанов, президент на клуба. - Убедени сме, че само с добра организация, дисциплина и отговорност - лична и обществена, може да преодолеем трудностите в личен и обществен план, които се задават. Спортът е изключитено важен социален инструмент, но има и по-важни неща от спорта. Ще подновим тренировките тогава, когато това ще е от полза за всички в нашия клуб, а по този начин и за всички около нашите членове, състезатели и треньори."

Локомотив НН е най-успешният клуб по водна топка в България през ХХI век. За 15 години (от 2004-а, когато е онован клубът, до 2019-а) Локомотив НН е спечелил точно 35 титли във всички възрасти в мъжкото направление (4 от тях за мъже и 4 купи) и още 32 медала в двата пола от държавните първенства и турнирите за Купата на България..

 
13.623 ms.