Девойките спечелиха международния турнир "Дружба" за 50 години водна топка в Кърджали

04.08.2019 г.

Водната топка в Кърджали отбеляза половин век! Чудесната инициатива на клуб „Арда 2000“ и по-специално на председателя Делчо Пепеланов, международния съдия Огнян Георгиев и треньора Иван Кръстев събра в града играчи от много поколения.

Паралелно с честването на басейна до хотел „Арпезос“  се проведе и международен турнир „Дружба“ за девойки с участието на отбори от Украйна, Турция и Молдова, както и българските „Локомотив НН“ и КПС „Варна“, и разбира се, домакините. В заключителния ден на турнира се игра и демонстративен мач между ветераните на „Арда“ и отбора на „София Мастърс“.

Събитието бе подкрепено финансово от Община Кърджали, като кметът Хасан Азис уважи другарската вечеря в събота, а след това за официалната церемония по закриването на международния турнир изпрати поздравителен адрес..

От името на Българска федерация по водна топка бяха връчени специални възпоменателни на клуб „Арда 2008“ за дългогодишната апостолска дейност по развитието на водната топка в Кърджали и на основателя на водната топка в града Емил Тодоров.Почетни плакети имаше и от общината за клуба, за треньора Иван Кръстев и за Емил Тодоров. "Арда" върна жеста, като награди кмета Хасан Азис.

Отделно бяха раздадени 50 възпоменателни медала на най-изтъкнатите състезатели, треньори и деятели на водната топка в Кърджали. В града водната топка е основен спорт вече половин век, а с пускането на модернизирания покрит басейн след 20-годишна пауза има всички предпоставки в скоро време водната топка в Кърджали да възвърне силните си позиции.

Класиране турнир „Дружба“

Локомотив НН

ДСШЮ (Киев, Украйна)

Арда (Кърджали)

Национален отбор Турция

КПС Варна

CC4 Георги Осипов (Кишинев, Молдова)

Голмайстор на турнира – Ивет Николова (Локомотив НН)

Най-добър вратар – Мила Авренлиева (Арда Кърджали)

 
1.893 ms.