Детският отбор се окичи с бронзовите медали за Купата на БФВТ

11.06.2019 г.

Детският отбор на Локомотив Никола Нанов, воден от Андрей Сушков, се окичи с бронзовите медали в турнира за Купата на Българската федерация по водна топка. Състезанието беше на басейн "Меден рудник" в Бургас.

В групата си младите локомотивци стигнаха до 3 победи и 1 загуба. След това в мача за 3-4 място надделяха над Славия с 9-4.

Във възрастта U11, родени 2008 г. и по-малки, няма официално държавно първенство, а само регионални надпревари, които завършват с отворен турнир за Купата на федерацията, в който клубовете могат да участват и с повече от един отбор.

В тазгодишното издание на състезанието заявиха участие 11 отбора, разделени в две предварителни групи. „А“ – Нептун, Левски (Сф), Локомотив НН, КПС Варна и ЦДНА (Сф), „Б“ – КВС Бургас, Славия, Ботев, ЦСКА, Локомотив (Рс) и Тича (Вн). Домакини на двете групи бяха съответно бургаските клубове Нептун и КВС Бургас. След изиграването на мачовете в групите победителите в тях се срещнаха за първото място, класираните на второ място за 3-4 място и т.н.

Мачовете в надпреварата завършиха в неделя по обяд, а Купата на БФВТ спечели отборът на КПС Варна, воден от треньора Велимир Цветанов.

При най-малките в сблъсъка за първото място малчуганите от КПС Варна надделяха в драматичен мач над съгражданите си от Тича със 7:5.

 
14.402 ms.