Злато и сребро съответно за мъжете и жените

26.04.2019 г.

Златен и сребърен медал съответно спечелиха в един ден мъжкият и женският отбори на Локомотив НН. Първо дамите отново стигнаха до второто място в държавното първенство, след като постигнаха 3 победи от 3 мача във втория финален турнир на шампионата във Варна. Особено ценен е успехът срещу отбора на Ботев 2000 с 14:12. Така Локомотив НН и Ботев 2000 завършиха с равен актив от точки - по 15, с разменени победи и само по-добрата обща голова разлика на врачанки им донесе шестата поредна републиканска титла. А поражението им от Локомотив НН е първо за последните 6 години.

След това женският отбор пристигна на трибуните в басейн "Парк Арена ОЗК", където подкрепи мъжете във финала за държавната титла срещу КПс Варна. Локомотив гонеше трета поредна титла, както и реванш за двете загуби през сезона досега от КПС Варна, който пък спечели преди месец Купата на България, като турнирът отново бе в Бургас. Финалът бе предаван пряко по БНТ 3.

Георги Гаджев заложи на плътна преса по цялото игрище и това се оказа печеливша тактика. Играта на КПС Варна беше разконцентрирана, като варненци успяха да реализират само един гол от осемте зони с човек в повече, които получиха в двубоя. На обратния полюс бе играта при числено превъзходство на Локомотив НН, който записа убийствен процент - 4 гола от 4 зони! Това бе основният фактор, който натежа на везните при определяне на крайния победител - Локомотив НН спечели мача със 7:6..

При награждаването двата отбора на клуба - мъжкият и женският, позираха заедно за уникални снимки.

"Много съм щастлив, защото тази титла дойде много трудно, но затова е и много сладка - каза Георги Гаджев, треньорът на мъжкия състав на клуба. - Момчетата излязоха много мобилизирани, изпълниха много добре тактическите указания и заслужено се поздравиха с успеха. Да не забравяме, че този сезон в отбора липсваха четирима от титулярите през миналия сезон, когато също старахме шампиони. Надявам се догодина поне двама от тях да са отново в състава."

 
2.394 ms.