Жените втори, а мъжете четвърти за Купата на България

22.03.2019 г.

Женският отбор на Локомотив НН, воден от Андрей Сушков, завърши на второ място в турнира за Купата на България, а мъжкият състав на клуба записа четвърто място в същата надпревара. И двата турнира се играха в Бургас по едно и също време - мачовете на дамите бяха на басейн "Меден рудник", а на мъжете - на басейн "Парк Арена ОЗК".

Резултати при жените: с Черноморец 14-11, с КПС Варна 15-7 и с Ботев 2000 9-23.

В решителния последен мач за трофея изненадващо Локомотив НН поведе с 4-2 в първата четвърт срещу Ботев 2000, като допусна много лек гол за 4-3 в самия край на частта. Последва необмислена постъпка на титулярната вратарка на Локомотив НН, която без причина се нахвърли върху ватерполистка на Ботев 2000 и бе отстранена с право на смяна. Принудителното влизане на резервната вратарка на отбора от София рязко промени картината във водата – вече много по-голям процент от ударите на шампионките от Враца влизаха във вратата на Локомотив НН. Така момичетата от Ботев 2000 съвсем заслужено и закономерно отново вдигнаха Купата на България - за пети пореден път

Крайно класиране при жените: Ботев 2000, Локомотив НН, Черноморец, КПС Варна.

Мъжкият отбор на клуба, воден в турнира от Васил Нанов поради вирусно заболяване на Георги Гаджев, започна с безпроблемна победа в групата - 15-2 срещу Тича. 2 секунди преди края на мача Валентин Григоров се поддаде на провокацията на съперник, отвърна на ударите му и двамата бяха отстранени без право на смяна - заради това Григоров получи и наказание да не играе в следващите два мача. В Бургас не въобще не пристигнаха Радослав Николов поради контузия в рамото и заболелия в последния момент резервен вратар Алекси Кабанов.

Във втория мач в групата локомотивци за втори пореден път отстъпиха пред КПС Варна - сега с 5-8, след като преди месец загубиха от варненци с 3-4 в двубой от първата фаза на държавното първенство за мъже. Мачът ще се запомни с многото пропуски пред вратата на съперника за играчите на Локомотив НН, както и с отличната игра на Станислав Райков, вратарят на КПС Варна.

В третия си двубой Локомотив НН спечели с 16-3 (служебно) срещу Славия, след като при 11-3 играчите на съперника бяха подканени да напуснат водата в знак на протест срещу съдийско решение от треньора си Раде Виденов. Последният двубой в групата Локо НН завърши наравно - 11-11 с отбора на Аква Спорт, а според мнозина това бе и най-зрелищният сблъсък на целия турнир.Така в групата си локомотивци завършиха втори след КПС Варна. Само час след мача с Аква Спорт, тимът на Локомотив НН излезе в двубой за 3-4 място с Черно море, в който отстъпи с 6-7.

Финал за Купата на България: КПС Варна - Черноморец 7-1.

 
4.153 ms.