Младшата на четвърто място в първенството

30.06.2018 г.

Ватерполистите на КПС Варна дублираха титлата си в държавното първенство по водна топка за юноши младша възраст U17, родени 2001 г. и по-малки.

Възпитаниците на треньора Найден Найденов стигнаха до титлата след много интересно развитие на ситуацията в суперфинала на отборите от Топ 4 във Варна.

За него се класираха най-добрите четири тима от първия финален турнир, който се игра преди четири месеца отново в черноморската ни столица.

Тогава за заключителните мачове заслужиха място отборите на КПС Варна (9 т.), Тича (6), Локомотив НН (3) и Комодор (0).

Суперфиналът започна с успех на Комодор над КПС Варна с 4:3, след което Тича се наложи над Локомотив НН с 10:5.

В следващия кръг шампионът от миналата година КПС Варна записа нов неуспех – 3:5 срещу Локомотив НН, а Тича и Комодор завършиха наравно 7:7.

Така в последния кръг на практика се играха два финала – за бронзовите и за златните медали.

Комодор надделя над Локомотив НН с 5:3 и заслужено завърши трети. А КПС Варна без трима от титулярите си `(двама наказани и един контузен) с пределна мобилизация стигна до шампионско 9:5 срещу Тича.

Така Комодор със 7 точки спечели Суперфинала, в който Тича набра 4 точки, а Локомотив НН и КПС Варна – по 3.

Крайно класиране

1. КПС Варна – 12 т.

2. Тича – 10 т.

3. Комодор – 7 т.

4. Локомотив НН – 6 т.

Шампионатът бе изключително интересен, а отборите в Топ 4 – равностойни, което заложи интрига във всеки мач от суперфинала. КПС Варна заслужено дублира титлата си най-вече заради аванса от първия турнир и начина, по който изигра решителния последен двубой с Тича, въпреки сериозните си колебания в първите два мача сега.

Успехът на Тича (треньор Бисер Георгиев) е много сериозен на фона на четвъртото място в миналото първенство. Комодор (треньори Николай Райков и Николай Николов) не отстъпваше по на първите два отбора в крайното класиране и резонно оформи варненската тройка в крайното класиране.

За Локомотив НН (тр. Васил Нанов) четвъртото място е разочароващо, но и реално на фона на липсата на добър център в състава.

 
8.559 ms.