„Локомотив НН“ поведе при юношите старша възраст

09.04.2017 г.

Ватерполистите на „Локомотив НН“ поведоха след първия финален турнир на първата четворка в държавното първенство за юноши старша възраст, родени 1999 г. и по-малки. Възпитаниците на Георги Гаджев спечелиха и трите си мача на столичния басейн „Диана“ – 10:5 срещу „Черноморец“, 20:6 срещу „Комодор“ и 9:8 срещу „Аква спорт“.

Така „Локомотив НН“ еднолично оглави класирането с 9 точки следван от „Аква спорт“ – 6, „Черноморец“ – 3 и „Комодор“ – 0.

Други резултати: „Аква спорт“ – „Черноморец“ 7:6, „Аква спорт“ – „Комодор“ 16:6, „Черноморец“ – „Комодор“ 11:6.

По същото време и на същия басейн се игра и финалният турнир за класиране от пето до осмо място също при юношите старша възраст. В тази група категорично най-добър бе съставът на КПС „Варна“, също спечелил 3 победи от 3 мача – 19:3 срещу „Черно море 1948“, 15:3 срещу ЦСКА и 11:4 срещу „Славия“.

Отборът на КПС „Варна“ със сигурност е равностоен на челната тройка във финалната четворка, но неочаквана промяна в регламента попречи на състава, воден от Найден Найденов, да опита да реализира максимално потенциала си в старшата възраст.

Преди началото на квалификацията преди 2 месеца, която също се игра на столичния басейн „Диана“, на техническата конференция бе обявено, че осемте участващи отбора, разпределени в две групи по 4, ще оформят Топ 6, в който ще се играят два финални турнира за разпределение на отличията. В своята четворка КПС "Варна“ падна минимално както от „Аква спорт“, така и от „Черноморец“ и остана трети. Но заедно с третия от другия квартет – „Черно море 1948“ първоначално бе обявено, че влиза във финалната шестица. Извън която останаха само ЦСКА и „Славия“. После въпросът бе предрешен от Българската федерация по водна топка и се формираха две четворки – първа, която ще играе за медалите и втора за местата от пето до осмо.

Така перспективният отбор на КПС „Варна“ първо заслужи шанс евентуално да се пребори за медалите, а след това така и не го получи заради промяната в системата, по която се провежда шампионатът.

През юни според календара на БФВТ трябва да се играе вторият финален турнир на Топ 4 при юношите старша възраст.

 
45.650 ms.